View Single Post
Eski 03-05-2009, 09:48   #32
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Name:  Köpekler.jpg
Views: 2692
Size:  21.8 KB
Manisa'da, geçen yıl kaza yapan bir tankerden sızan ve yol kenarında biriken zifte saplanan iki köpeğin kurtarılması için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Yoldan geçen bir vatandaşın durumu emniyete ve itfaiyeye bildirmesi üzerine bölgeye giden ekipler, köpeklerden birini kurtarırken, diğeri kepçe ile çıkartıldı.

Ellerinde bulunan pet şişeleri keserek ilk etapta hayvanlara su veren ekipler, daha sonra Belediye Veteriner Müdürlüğü'nden veteriner çağırdı.

Name:  Köpekler 2.jpg
Views: 4512
Size:  35.9 KB

Gelen veteriner kurtarma çalışması başlamadan önce iki köpeğe de uyuşturucu iğne yaptı. Köpeklerin sakinleşmesi üzerine yoldan geçen vatandaşların da yardımıyla hummalı bir kurtarma çalışması başlatıldı. Köpeklerden biri itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, diğer köpek de çağrılan kepçe yardımıyla zift batağından çıkarıldı.

Hayvanların uzun süre ziftin içinde kaldığının anlaşıldığını, zira derilerinde ciddi tahriş olduğunu belirten yetkililer, uygulayacakları tedavi ile köpeklerin yaşayağını söyledi. (Hürriyet)

Name:  Köpekler 4.jpg
Views: 5078
Size:  18.8 KB

Geçen yıl ben de zifte batmış bir köpek kurtarmıştım.
Aslında yol kenarındaki bu ziftler tankerden sızmış falan değil. Sıcak asfalt yapımı sırasında eritme tankerindeki fazla gelen zifti yol kıyısına döküp gidiyorlar. Zamanla üzeri kabuk bağlıyor. Gece soğukluğunda zift donuyor. Sabah güneş açtığında çevrede ilk ısınan yer bu ziftin üzeri oluyor. Sabah serinliğinde sıcak bir yer arayan hayvancıklar gelip bunların üzerine yatıyor. Sıcaklık arttıkça ziftin eridiğinin farkına varmıyorlar.

Zifte batmış bir hayvanı kurtarmak çok zor. Ben eldiven, poşet ve gaz yağı kullandım. İnanın hayvanın gıkı çıkmamıştı. Ve saatlerce uğraştım... Bu arada köpeğe yoğurt yedirdik... hayvancağız kurtulunca vücudunu, burnunu otlara sürtmesi, kendini yerlerde yuvarlaması hem acınasıydı hem komikti. Ben onu kurtarmaya çalışırken bir kadıncağızın köpeğin başında, ' Ne işin var burada, başka yer mi bulamadın...' diye hüngür hüngür ağlamasını ve sonrasında bana ettiği duaları unutamam.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön