View Single Post
Eski 30-04-2009, 16:35   #39
emoel
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 1
Merhabalar,

siteye yeni üye oldum. Kişnişle ilgili bilgilere bakarken yazılanları okudum. Samsun yemeklerinin çoğunun vazgeçilmez tadıdır kişniş. Bizim oralarda kinzi olarak bilinir. Genellikle taneleri öğütülmüş olarak kullanılır.

toz kişniş köfteye çok yakışır. yoğururken deneyin. Çerkez ve gürcü yemeklerinin vazgeçilmez baharatıdır.

Tazesini yadırgayanlar olabilir. keskin bir tadı vardır. Önerim sarımsaklı yoğurtlu semiz otu salatası yaptığınızda üzerine biraz tazesinden doğrarsanız güzel bir lezzet olur.

Size birde kinzili patlıcan dediğimiz bir yemek tarifi yazacağım. sıcak yendiği gibi soğuk olarakta çok güzeldir ve mezeye uygundur.

KİNZİLİ PATLICAN (Kişniş Otlu Patlıcan Yemeği)

1 kilo patlıcanı karnıyarık yaparken hazırladığımız gibi soyup bütün olarak kızartıyoruz. Kızaranları yayvan bir tencereye koyup, içlerini karnıyarık yaparken açtığımız gibi açıyoruz.

4-5 diş sarımsak dövülür. Sarıımsaklaın üzerine bolca ince doğranmış yeşil biber koyulur. 1 tatlı kaşığı kuru toz kişniş (kinzi) katılıp ezer gibi karıştırılıyor. çok fazla ezilmiyecek.

Hazırlanan karışımı patlıcanların içine doldurup üzerine kabuğu soyulmuş kuşbaşı kesilmiş domatesleri koyuyorsunuz.

kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 10 dakika kısık ateşte pişiriyorsunuz.

afiyet olsun, sıcak ve soğuk yemeğe uygundur. Ben soğuk yemeyi daha çok seviyorum.

emoel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön