View Single Post
Eski 19-09-2006, 14:29   #10
L'ErableduJapon
Yeni Üye
 
L'ErableduJapon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2006
Şehir: İstanbul / Kurtuluş
Mesajlar: 20
Sevgili bonsaisever sempatiniz için teşekkür ederim. açıkcası bonsai ağacının bir tür doğal ağaç olmadığını biliyordum (bu konuda da bildiğim bu kadardı ) satılan tohumları görünce düz mantık yaptım ve şu sonuca vardım.
bir bonsai yetiştirmek mümkün ise mevcut ağacın yaprak ve çiçek açtığıda söz konusu ise neden olmasın dedim.
kendini küçücük boyutlarda yaşamaya adapte eden bu ağaç bu minimallik sonrası herşeyini küçücük veriyorsa tohumlarınıda veriyor ve tohumlar mevcut bonsai ağacının meyvesi olduğu için büyüdüğünde o boyutu geçemiyordur diye düşündüm. ama aklıma ilk gelenin herzaman doğru olmadını düşünürüm. bu sonuca şüphe ile baktığımdan doğru cevabı burada aradım ve buldum. çok teşekkür ederim. tohum ve fidan yetiştirme konusunda çok fazla birşey bilmiyorum. bir zamanlar bahçeli bir evim vardı ( iflas edince sattım )
bu bahçede 4/5 sene önce mango ve avakado yetiştirdiğimi paylaşmak isterim. boyları 70/80 cm kadar olmuştu. artık bir apartman dairesinde yaşıyorum. forumda diğer konuları da büyük bir zevkle incelerken avakado ve mango yetiştirme üzerine yapılan sohbetleri okudum ve hafif bir tebessüm oldu yüzümde. sadece çekirdeğini alıp ektiğim bir meyve ağacı tohumunun bana filiz
vermek konusundaki bonkörlüğü çok şanslı bir acemi olduğumu hatırlattı.
bu arada siteye üye olduğum ilk gün kendime ytongdan bir bonsai saksısı bile yaptım kabartma motifi henüz bitmediğinden göstermek için biraz daha bekleteceğim sizleri.


Düzenleyen L'ErableduJapon : 19-09-2006 saat 15:19
L'ErableduJapon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön