View Single Post
Eski 29-04-2009, 09:21   #41
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Her şeyin eğitimle başladığına inanan biri olarak, önce aileden başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Öğrenmeye başladığımız ilk yıllarda aileden aldığımız eğitim çok önemli, daha sonra okulda bu konunun üzerinde hassasiyetle durulmalı.
Kendi adıma, bir kibrit çöpünü bile pencereden atamadığımı, bundan aşırı derecede rahatsız olduğumu söyleyebilirim.

Çöp üğütücüler çok iyi bir uygulama ama oradan sadece organik yani faydalı atıklar gidebiliyor, bunlarda direk kanalizasyona bağlı olduğu için faydalanılamıyor.
Keşke altyapılar oluşturulurken çöp öğütücülerden çıkan atıkların gidebilieceği farklı tahliyeler olsaydı, ben onca doğal gübrenin kanalizasyona karışıp gitmesine gerçekten üzülüyorum.

Bir şeyi de hiç anlamıyorum, sigaranın zararlarından bahsedilir ama çeşit çeşit sigara üretmeye devam edilir.
Naylonların kullannımının yanlış olduğu bilinir ama her yer bunları imal eden küçük işletmelerle dolu, üstelik çöplerden toplanan atık naylonlar boyanıp kullanılarak yeni bir şeymiş gibi sunulur.
Vatandaş ise marketlerden aldığı ürünler için bir kaç tane fazladan poşet alarak çöp torbası almaktan kurtulduğu için sevinir.

Bunları toplamakla bitiremeyiz; eğer belediyeler, çevre sağlık ve bilinçli vatandaş bunu gerçekten bitirmek istiyorsa önce eğitim sonra ciddi çözümler sonra da yaptırımlar olmalıdır, tabi ciddi yaptırımlar.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön