View Single Post
Eski 27-04-2009, 23:33   #42
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
hobi bahçemizin 2009 yılı 1. hafta özeti


Kış bitmeden (hıdrelleze daha bir haftadan çok var!) hobi bahçemize (telefon şebekesinin şebekliğine rağmen!) gidebildik ve bahçemiz ile ilgilenmeye başladık arkadaşlar.

Üyelerimizden Ziya Soner'in çiftliğine uğrayıp, orkideler ile merhabalaştıktan (orkidelere ilgisi yok seviyesindeki biri olarak harikulade olduklarını söyleyebilirim) sonra bahçemize vardık. Yemyeşşil'in bahçesine girip daha arabadan bile inmeden öyle güzel bir horoz sesi ile karşılandık ki, kırmızı halı ile bando mızıka takımı yanında hiç kalır.

Anlayacağınız bu bizim hobi bahçemiz var ya, daha adımımızı atmadan bize göz ve kulak ziyafetinin alasını sunmuştu. Onlarca orkide ve horoz korosu diyorum hey, kendinize gelin! Neler kaçırdığınızın farkına varıp üzülmeyesiniz diye yok size fotoğraf.

Geçen yıldan kalan bitki artıkları ve 'yabancı ot' tabir edilen otların hobi bahçesi çalışanları tarafından temizlenmiş olduğunu gördük ve sevindik. Teşekkürler Yemyeşşil!

malina; enginarların çevresinin açılması, çileklerimizin ve nanelerimizin ve dahi kekiklerimizin bilumum otlarının alınıp ferahlatılması, çileklerin bir kısmının sık olması nedeniyle, şaşırtılması, geçen yıl gündüz sefası ve bir kısım çiçeklerin bulunduğu, çardak ve yürüyüş yolu kenarının tümünün temizliğini tek başına yaptığı yetmezmiş gibi yenilebilir otlardan birkaç poşet toplayıp hepsini bana verdi.

Siz işiniz yoksa market köşelerinde bilmem kaç gün önce toplanıp, süklüm püklüm olmuş bitkiler ile kurutulup toz haline geleli aylar olmuş, bayat baharatlara talim edin! Eee bahçemize gelmezseniz size müstehak!

Bense sadece bel küreği ile toprağı belledim. O kadar.

Cumartesi akşam Ziya Soner'in çiftliğindeki sohbet ve ikramlar da unutulur değildi hani.

Pazar da bu minval üzere güzellikler içerisinde geçti.

Çok güzel bir hafta sonuydu, ilkti ve son değildi. İster gelin ister gelmeyin, biz gidiyoruz, gelirseniz seviniriz, gelmezseniz de biz keyfimize bakarız, işte o kaa!

Balıkcı, gaza getirme adamı yahu, o gazla dolmuşa binip Barbaros'a bile gelesi geliyor insanın, Ata Market'in oralarda mı sizin bahçe!

gece
çalışırken çekilen fotoğrafta Quasimodo'ya benzeyen, gerçekte benzemeyen forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön