View Single Post
Eski 27-04-2009, 08:12   #261
Avanos
Ağaç Dostu
 
Avanos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2008
Şehir: avanos
Mesajlar: 477
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Konya Ankara istikametinde Ankara'ya 40 km mesafede Ahıboz köyünü bilirsiniz.
Bu köyden sağa dönüp 3-4 km gittiginizde Günalan Köyüne geliyorsunuz. Köyde kime sorsanız tarif edecektir. Köye 600 metre mesafede Karaali köyü yolunda ve asfalt kenarı. 2004 veya 2005 yılında kuruldu, Seralarında fidede üretiyorlar, 2 tane arılıkları var.
Becerebilirsem google eart tan harita resmini size özelden gönderecem.
Selamlar
26.04.2009 tarihi ile yukardaki bahçeyi gezdim.Bahçe sahibi doktor istanbuldaymış bahçeye bakan kişilerle konuştuk.Malesef Bahçe yanlış kurulmuş. Geçen yıl beşinci sene olmasına rağmen sadece 600 kg kabuklu badem alınmış. ( Benim köyümdeki 3-4-beş yıllını doldurmuş 150 kadar ağaçtan bu miktardan daha fazla alınmış)
Bahçedeki tozlanma olmuyor sanırım çeşitlerde sorun var. Şu şekilde dikim yapıkmış. Teksas cristomorto tuana teksas cristomorto tuana bu çeşitleri kim önermiş bilemiyorum. Ama yazık olmuş emeklere bahçede arı varmı dedim evet karşılığı aldım ama arıları göremedim hafif rüzgar vardı tabi etkisi var ama 110 dekar bahçedeki sadece 4 kovan arı varmış.

Budama yanlış olmuş ağaçları çok budamışlar yaraları kapatamamış.İsmini vermeyeceğim şuan en önemli badem uzmanı olan kişi bizzat yapmış. Fidan çukurlarına saman tavsiye edilmiş bahçeyi fareler istila etmiş. fidan kayıbına sebep olmuş.

Benim tavsiyem. Yeni bahçe kuracakların en az 5-6 çeşitle kurmaları çünkü Türkiyedeki badem otortelerinin tamamı ile görüştüm. İnanın çelişkiler var.
Budama işini ise ben köyümdeki hacı amcalarıma yaptıracağım. Onlar yıllardır kayısı ve çeşitlerini budarlar.Dikim yönteminide onların dediği gibi yapacağım.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön