View Single Post
Eski 26-04-2009, 12:53   #81
x-29
Ağaçsever
 
x-29's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Canberra - Australia
Mesajlar: 42
Biodinamik Tarim

Evet sizin bahsettiginiz yonteme benzer bircok yontemi iceren bir kitap okumustum. Hatta boynuz ve toynaklar bile bu is icin kullaniliyor. Ben gecen sene kan ve kemikten yapilan bir gubre kullanmaya basladim. Bu gubrenin ozelligi tamamen organik olmasi (organik bazli degil) ve yavas salinimli bir gubre olmasi. Sonuclari oldukca tatmin edici ayrica hicbir sekilde zararli kimyasalda kullanmadim. Bu seneki sebzeler gayet tatmin edici sonuclar verdi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşım anlatımlarınla kendime diyorum bu insan şimdiye kadar neredeydi, şimdi size soruyorum ağaçlar neti ne zamandır takip ediyorsunuz, kendime sorduğum soruya cevap olur diye tabii, sizin bilgi edinimleriniz bizlerden bir faz ilerde olduğundan buralarda görünmemenin anlamı bize göre bir ifadeyle anlamı bu olmalı.

Arkadaşım uygulamalarını vede kompost konusundaki duyarlıkların, sizden umduklarımı destekler durumlardan daha da ileri durumlar sergilemesi beni ziyadesiyle memnun ediyor.

Arkadaşım bu konulardaki uğraşılarının bilimseliğinden dolayı, sanada bu yakışır diyerek senin için normal bir uygulama ama bizim buralarda bu kadar ileri götürene rastlamak zor diyebilirim.

Arkadaşım seninde soğuk kompost uygulamalarında benim uygulamalarıma paralellik arz ettiğinden eksık gördüğüm bir hususu açıklamakta uygunluk görüyorum, arkadaşım ben forumlarda yeni teknik diye lanse ettiğim çukurda solucanlarla kompost konusunu açıklarken komposto ahır gübrelerininde kompostlanarak daha iyi bitki besini olabileceğini açıklamıştım, ben kompost olayını tanıdığım 1997 yılndan beri ahır gübrelerini bitkilere doğrudan uygulamıyordum.

Senin ekoljik bir düşünce ile bitki yetiştirmene benimde bir katkımın olması için sana bitkilerin doğal şartlar içinde içinde yetişirken bitkinin kendine has değerlirine göre renk,tat ,ve aromasının arttırılması ve yetişen bitkinin gerçek öz değerleri taşıyarak yetişmesini sağlıyarak hastalıklardan ari bir şekilde yetişerek insan organizması üzerinde hiçbir yan tesir ve toksin oluşturmadan beslenmesine katkı sağlayan bitkileri nasıl yetiştirme konusunda dünya otaritelerinin kabul ettiği bir yöntem olan taprak şartlandırıcıların preperatlarını hazırlama konusunda bilgilerimi sunmak isterim.

Arkadaşım bu yöntemin ana kuralı mikro organimalardan ari bir şekilde bitkinin öz ihtiyaçlarını preparat olarak ekstratlarının hazırlanmasını anlatmak isterim, bir örnekle açıkamalarıma başlamak istiyorum likopen maddesini bilirsiniz, bu madde çilekte ve domateste bitkiye öz rengini vede aromasını kazandırır, biz likopenden ekstrat oluşturmak istiyorsak likopenin bol bulunduğu bitkilerden seçerek bu bikilerin meyvelerini güneş almıyan eser biryerde kurutulacak bunlar toz haline getirilerek, bir yabani hayvan domuz veya karaca nın mesanesi alınıp temizlenip steril hale geldikten sonra güneş olmıyan eser bir yerde kurutulup daha önce toz haline getirdiğimiz likopen ekstıratı bu mesanenin içine konulup toprakta açılacak 0,5mt derinlikte çukura organik gübre içine konulup saklanacak ekim zamanı çukurdan çıkarılan bu ekstrat vede mesane su içinde eriyik olarak yetiştirilecek topraklara karıştırılacak.

Arkadaşım konularda tekrak görüşmek dileğiyle hoşça kal sevgi ve saygılarımla.

x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön