View Single Post
Eski 26-04-2009, 08:46   #78
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn epsody, mevcut bahçe içerisinde kuru dal ve yaprakların yeniden toprak ile alt üst edilmesi işlemini uzun yıllardır bilmeden uyguluyordum zaten. Ağaçlar net sayesinde yaptığım şeyin doğru ancak eksik olduğunu farkettim. Ben yaklaşık 1 yıldır bu sitedeyim. Tek sorun uygulamalarımı afişe etmemem oldu. Ancak kompost başlığını keşfedip, bu uygulamalar biraz paralel şekilde uygulamalar başladığım andan itibaren , bunları foruma aktarmaya başladım. Bahçedeki en büyük sorunum yaklaşık 80 cm tabanın çok sert olması. Onun üzerindeki toprağın durumu her yıl bolca yığdığım gübre sayesinde iyi. Fakat yüzlek kökü olan bitki dışında bir şey yetiştirmem söz konusu değil. Bu nedenden ötürü meyve dahil pek çok bitkiyi kaplarda yetiştirme durumundayım. Küçücük bahçeye de dipkazan çektirme şansım yok maalesef.

Gerek evsel atıkları, gerek gübre, yosun, çay posası vb. organik maddeleri bahçeye karıştırarak yüzeysel de olsa çok iyi bir toprağa sahip olmak istiyorum. Kimbilir belki ileride Allah nasip ederse, en azından sizinki kadar bir bahçeye sahip olursam, oranın toprağını iyileştirmek için şimdiki bahçe toprağını transfer ederim))

Ormanlık alandan getirdiğim funda toprağını da saymıyorum üstelik. Ama ne yaparsam yapayım, mevcut bahçe toprağında istediğim her şeyi yetiştirebilmem (tabanın olumsuz yapısından kaynaklı) mümkün olmayıp sınırlı şekilde kalıyor. Buna da bin şükür diyorum, çünkü bu kadarına bile sahip olmayan, hatta balkonu bile bulunmayıp, bir iki sebzeyi küçük kaplarda, bir bebek bakımı titizliğiyle ve özeniyle iç mekanlarda yetiştirmeye çalışanlar varken daha fazla sızlanmak doğru değil. Allah herkese büyük büyük bahçeler nasip etsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön