View Single Post
Eski 26-04-2009, 03:55   #75
x-29
Ağaçsever
 
x-29's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: Canberra - Australia
Mesajlar: 42
Bahce ve vakit

Aslinda eskiden yani evi ilk aldigimizda bahcede epey vakit geciriyordum. Cunku ilk zamanlarda bahcede (aslinda arsa demek daha dogru) yabani ot bile yetismiyordu. Toprakta yuksek derecede kil odugu icin jeoloji bilgilerimden de faydalanarak bahceye 100 kg civarinda gypsum ve 20-30 metrekup civarinda organik malzeme ekleyerek bahceyi olusturdum. Fakat ayni zamanda da evdeki atiklari gubre olarak degerlendirmek icin kompost metotlarini arastirdim. Sicak kompostun bana cokta uygun olmadigini gorerek (ayni anda tum malzemeleri elde etek cok zordu.) soguk kompost isine basladim. Solucanlardan elde ettigim kompostu sadece sebze bahcesinde diger kullandigim gubrelere ek olarak kullaniyorum. Eger yeteri kadar elde edebilirsem biodynamic tea (sanirim bio dinamik cay diyebiliriz.) elde etmekte kullanacagim. Bu islemi topraktaki mikro organizma sayisini arttirmak ve toprak solucanlari icin cok iyi bir yol oldugunu duymustum. Sonucta bitkileri degil topragi beslemek gerekli.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın;x-29 Arkadaşım sizlerin bilgiye ulşma şansınız bizden çok fazla, fakat uygulama, pratiğe dökmek vede çalımalarınızı illeriye götürmek için ne kadar zamanınız oluyor, iş hayatınızdan sonra nekadar vakit bularak bitkilerle uğraşmaya, bahçe konularına nekadar zaman ayırabiliyorsunuz.

Ben kendim bu işlerle geliboludaki bahçeli evimde uğraşıyorum baharın başında gidip sonbahara kadar orada yaşıyorum, ben şu anda eyüpte yaşıyorum buradaki evimde babadan kalma bahçeli bir ev, bitkilerle vede çukurda kompost işine uğraşma vaktim oluyor.1995 ten buyana kendi dükanım tv ve uydu işlerinden emekli olduğumdan, benim vaktim çok ne varki bu yöndeki bilgilere ulaşmamızı sağlıyacak olanaklar sınırlı forumlardan yaralanma imkanlarıyla birşeyler bulmanın çabalarıyla ancak buralara kadar gelebildik.

Arkadaşım bu konuda ve şahsımla ilgili bilmek istediklerini birbirimizi tanımak adına cevaplamaktan bir çekince duymayacağım tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kal

x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön