View Single Post
Eski 20-04-2009, 21:42   #104
indomie
Ağaç Dostu
 
indomie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2009
Şehir: İzmir-Çeşmealtı
Mesajlar: 285
Ec-ph

Sayın Tezel,

İlginize teşekkürler.

Daha önceleri ahalinin içme suyu olarak kullandığını söylediğim cami önündeki çeşme suyunda, çevredeki yerleşimin artması sonucu koli basili çıktığı söyleniyor. Burada yakın zamana kadar kanalizasyon tertibatının olmaması nedeniyle fosseptiklerden sızan suların buna sebep olduğu anlaşılıyor. Şu anda hemen hemen her yere kanalizasyon boruları döşendiği halde hala evinin pis su atıklarını kanalizasyon sistemine bağlattırmayanlar var. Ben evi satın aldıktan sonra ilk iş olarak fosseptiği doldurarak pis su atıklarını kanalizasyon sistemine bağlattırmıştım.

Sebzelere göre uygun EC - PH değerlerini gösterir listeyi yayınlamanız çok faydalı oldu teşekkürler. Hemen bir kopyasını aldım.

Bu bölümün başlığı "Hazır gübre kitleri kullanım kılavuzu" olduğuna ve de benim EC-PH sorunum da hallolduğuna göre, artık bu bölümü hazır gübre kitlerinin kullanımı konusunda sorun yaşayabilecek arkadaşlara bırakmamız gerektiğinin uygun olacağına inanıyorum.

İyi-kötü küçük bir sistem kurabilirsem, yeni bir başlık açarak gelişmeleri orada yayınlar ve eksiklerimi orada tamamlamaya çalışır, başta siz olmak üzere bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımızın yardımlarını rica ederim.

Herşey için pek çok teşekkürler.

Selam ve saygılarımla.

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön