View Single Post
Eski 20-04-2009, 08:42   #8
murtan
Ağaçsever
 
murtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-04-2009
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 49
Sayın Sabah,
Hazır ağaçların olması gerçekten büyük şans,evi konumlandırırken hiçbir ağaca zarar vermemeye çalıştım,onlarda bana mükafatını fazlasıyla veriyorlar.Sadece en büyük kiraz ağacım geçen sene yaprak açmadı,nedenini anlayamadığım bir şekilde kurudu.Bu sene de aynı şeyi görünce kesmek zorunda kaldım,zaten kiraz ağacının çok narin olduğu söyleniyor.
Yan bahçeye çim ektim yer yer seyrelmiş bir görüntü olsada bayağı büyüdüler, sanırım zamanla daha da sıklaşırlar.Çim yaparken yüzeye yakın tohumları karıncalar sağolsun bayağı bir miktar taşıdılar,çekirgelerde onlara eşlik etti.Limoni selvilerin önüne de sıra halinde şimşir ektim bu hafta sonu fena olmadı doğrusu.Duvarın hemen altına köşeyede Samsundan annemlerin köydeki evinde asma getirtmiştim 4 çelik hepsi tuttu,oraya bir çardak yapmayı düşünüyorum.
Ön bahçeye bu sene şimdilik pek dokunmayacağım kendi doğal çimini biçip sulayarak kurutmamayı düşünüyorum.Daha sonra kendimce bir peyzaj planlayıp düzenleyeceğim.
Evin konumu denize bakan bir hafif eğimli yamaçta,cephe güneye bakıyor.Çok sert rüzgar almıyor.toprakta oldukça verimli.Gün boyu güneş alıyor.Su olarak şebeke suyu kullanıyorum.Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

murtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön