View Single Post
Eski 10-09-2006, 22:50   #1
bonsaisever
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Aşılanmış karpuz

Alıntı:
Hakkari' de aşılı fidelerle üretim yapılan tarlalarda Vali Ayhan NASUHBEYOĞLU' nun da katıldığı törenle tarla günü kutlandı.

Vali NASUHBEYOĞLU Hakkari' de ilk defa yetişen karpuzu keserek gazetecilere ve davetlilere kendi eleriyle ikram ederken, tarla sahipleriyse sevinçlerini, karpuz tarlasında Türk bayrağı açarak gösterdi.

Hakkari Tarım İl Müdürlüğü 2006 yılında uygulanan Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında karpuz ve domates üretimi yapılan Otluca köyü Güzel Mahallesi'ndeki Ramazan Sevinç ve Hamdi Ertunç'un tarlasında Tarla Günü kutlandı. Tarlada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında konuşan Vali NASUHBEYOĞLU, yörede ilk defa aşılı karpuz ve domates yetiştirildiğini bildirdi.

Yöreye ekonomik katkı sağlayacak sebzeciliğin gelecek yıl artacağını söyleyen NASUHBEYOĞLU, tarımla uğraşanların geçim kaynağı olacak domates ve karpuz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılacağını ve pazar sorununun olmayacağını ifade etti.
Alıntı:http://www.hakkari.gov.tr/eski_haberler.htm


Alıntı:
Sultanhisar'ın Atça beldesinde çiftçiler, kabak köklerine aşılanmış karpuz yetiştirdi.

Kabak köküne aşılanan karpuzda verim artışı, çiftçilerin yüzünü güldürürken, son haftada karpuz fiyatlarında yaşanan düşüş çiftçileri üzdü.

Normal karpuz 5 kilo gelirken, karpuzdan daha dirençli olan kabak köküne aşılanmış karpuzların 10-15 kiloyu bulduğu bildirildi.

Tarlada aynı kök üzerinde hem karpuz hem de kabak yetiştiren çiftçiler, verimde iki kat artış bekliyor. Normal şartlarda dekarda 6 ton karpuz hasadına karşılık, kabaklara aşılanan karpuzlarda bu miktarın, 12 ton civarında


İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi
Alıntı:http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...ber_69239.aspx

Alıntı:
Aşılanmış karpuz, verim ve kaliteyi arttırıyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde kabak üzerine aşılanarak yetiştirilen karpuzlar, verim ve kalitede artış gösterdi.

Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Dodurgalar Kasabası'nda kiralanan arazi üzerinde yetiştirilen aşılanmış karpuz, verim ve kalite de artış gösterdi.

Tarım İlçe Müdürlüğü personeli tarafından, vatandaşlara örnek olması amacı ile yetiştirilen aşılanmış karpuz, kaliteli ürün verdiği için büyük marketler ve alıcı firmalar tarafından alınarak pazarlanması yapılıyor. Dodurgalar kasabasında bulunan zirai danışman Ziraat Mühendisi Hasan Yılmaz, kontrol altında üretilen kabak üzerine aşılanmış karpuz, dekar da 10 ton ürün verirken, kalitenin de yüksek olması, vatandaşların bilinçli olarak üretim yapmaları gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Tarım İlçe Müdürü Gürel Turgut, çiftçilere örnek olması için uygulamalı olarak ve uzman kişiler denetiminde tarım yapılmasını istediklerini söyledi. Çiftçilerin çalıştıklarının karşılığını alabilmeleri için, kalite ve üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Müdür Turgut, üreticilere anlatmadan ziyade uygulamalı olarak yapılan çalışmaların daha etkili olduğunu ifade etti.(Kaynak: Kulvar Gazetesi)
Alıntı:http://www.denizlili.net/gazete/habe...?HABER_ID=5588

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön