Sayın Bluecrop ve Romantik Serseri,
2007 ağustosunda Antalya dan saksıda 1,5 mt boyda getirdiğim Avusturalya dutunu üzerinde meyveleri ile toprakla buluşturmuştum.Ayrıca geçen yaz da meyvelerini yedik.
Ancak bu sene meyveleri daha 1-1,5 cm yeşilken adeta üzerine kaynar su dökülmüş gibi haşlanmışlar.Zannederim ilkbaharda bir veya bikaç gece çok soğuk oldu.Yoksa başka bir nedeni olabilir mi?Bahçemdeki diğer dut çeşitleri ise daha henüz uyanmadı bile?
Sizden **** bilen başka arkadaştan öğrenmek istediğim ;
-Dutum yeniden canlanabilir mi?
-Bu dut -5 ila -10 derecelere dayanamaz mı?
-Durumu sorduğum buradaki bu işlerden anlayan birkısım köylüler, bahsekonu dut ağacının kökünün 2 mt uzağındaki kuyunun yeraltı sularına ulaştığında da olabileceğini söylediler.
-Budama yapsam fayda sağlar mı.
-Çok fazla üzülmüştüm ancak bu sabah topraktan 30 cm yukarda gövdede kibrit çöpününbaşı kadar 2 tane yeşil tomurcuk ucu gördüm.Ne kadar sevindim bilemezsiniz!
Bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz lütfen.
|