View Single Post
Eski 08-04-2009, 22:11   #190
crete
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
Özel ağaçlandırma"da arazi bulma sorunu

merhabalar..
Kendimi kısaca tanıtmak isterim.. Ben Mustafa , 32 yaşındayım, İzmir"de yaşıyorum.. Zihinsel engelli öğrenciler için rehabilitasyon merkezi işletiyorum..

Siteye; özel ağaçlandırma ve organik tarım konularında araştırma yaparken rastladım.. ilgilendiğim konularda ya da alternatifleri ile ilgili olarak; bilgilerimi paylaşmak ve bilgi sahibi arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak adına forumu okurken de mesajlarınıza rastladım..
Özel ağaçlandırma konusunda henüz çözüme ulaşamadığım bazı konularda sizlere danışmak isterim.. İlgilenir ve yardımcı olursanız çok memnun olurum.. şimdiden teşekkür ederim..

Şu an geldiğim nokta konusunda kısa bilgi verip, sorun yaşadıgım konudan bahsetmek isterim..
Özel ağaçlandırma konusunda mevzuata hakim olmama ve konu ile ilgili çok istekli ve gayretli olmama rağmen; arazi sorununu çözemiyorum. Konuyla ilgili; defterdarlık, milli emlak, mal md"lüğü, orman işletme md"lüğü, kadastro gibi kurumları defalarca ziyaret etmeme ve yardım istememe rağmen; hepsi ağız birliği etmişçesine; "Özel ağaçlandırma yapmak isteyen"in araziyi kendi çabasıyla buldugu, ilgili kurumların ilgiliye arazi göstermek ya da bulmasına yardımcı olmak adına bir tasarrufları olmadığı cevabıyla karşılaştım.. Ayrıca; "Peki ben bir vatandaş olarak bu araziyi(Hazine ya da orman arazisi) nasıl bulabilirim? Hangi kurum ya da kişilerden tespit konusunda yardım alabilirim" sorularıma da yapıcı bir yanıt alamadım..
Birkaç aydır uğraşmama rağmen; içinde bulundugum çıkmaz beni demotive ediyor.. Sınırlı Bütçeme rağmen; konuyla ilgili danışmanlık taahhüt eden firmaların da; garanti verememesi yüzünden, danışmanlık almak konusunda kararsız ve güvensiz hissediyorum..

Sorunumla ilgili görüş ve tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.. yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim..

crete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön