View Single Post
Eski 06-05-2005, 14:33   #1
Cihangir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Fotoğraflara PC Müdahalesi

*** Fotoğraflara PC Müdahalesi ***

Merhaba arkadaşlar.. Konu başlığına bakarak, profesyonel bir anlatım, çok ayrıntılı bir teknik içerik beklemeyin lütfen.. Sadece, galeriye yüklediğimiz fotoğraflar üzerinde, biz amatörlere yetecek kadar küçük düzenlemeler yapabilmemiz için yararlı olabileceğini düşündüğüm ve daha önce, çok sevdiğim bir arkadaşım için hazırladığım bilgileri sizlerle de paylaşmayı istedim.. Kullandığınız proğramlar farklı olabilir.. Ben Adobe Photoshop kullanıyorum ( valla bu proğram öyle derin bir deniz ki, ben henüz kenarda,kumda oynuyorum )... Zamanla, İrfan View, ACDSee, Paint Shop Pro gibi proğramlarla ilgili de paylaşımlarımız olabilir.. Bildiğim kadarıyla galeriye fotoğraf yükleyen çok değerli isimler arasında bu işin üstadı olanlar da var ve içinden çıkamadığımız durumlarda onlardan da yardım almak gibi bir şansımız var..
Fotoğraf makinalarının performansları çok farklı olduğu için, güzel bir fotoğraf için iki şansımız var.. Birincisi parayı bastırıp bu konuda performansı yüksek bir makina almak, ikincisi Pc müdahalesi için kolları sıvamak..
Eklediğim kareler, fotoğraf boyutu ayarlamak, renk, kontrast, ışık ayarları, web için kayıt gibi ihtiyacımız olabilecek konularda sizlere fikir verebilir.. Umarım yararlı olur...
Sevgilerimle.



Düzenleyen Cihangir : 08-05-2005 saat 14:39
Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön