View Single Post
Eski 30-03-2009, 11:33   #48
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Şahsi kanaatim aşırı bir zorlama içine gitmişsiniz. Yaptığınız sistem durgun su kültürü uygulaması. Köklerin bulunduğu sıvı ortama dışardan her hangi bir vasıta ile hava bastıktan sonra içerde daha başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Fideyi sisteme nasıl monte edeceğinize bağlı.

Resimde bu anlaşılmıyor. Kapakta bir makanik sıkıştırma ile tutturulup kökler serbest olarak sıvı içine bırakılmışsa içerde hiç bir şeye gerek yok. Yok eğer içerdeki toplarla fidenin tutnacağı bir katı ortam sağlamaya çalıştıysanız pinpon toplarını su altında tutmak için bayağı bir gayret sarfedeceksiniz. Bunun yerine cam bilyecikler kullansaydınız ağırlığından dolayı böyle bir probleminiz olmayacaktı.

En altta hava taşı, üzerinde bir kat perlit ve gözenekli katla ne yapmayı amaçladınız? Perlit genellikle köklerin tutunmasını sağlamak için katı ortam olarak kullanmak için ve su tutma özelliğinden faydalanmak için kullanılır. Burada kullanım amacınız daha değişik gibi geldi.

Üst ortamda ise çiçek demeti gibi duran silindirik oluşumların malzemesi nedir? Üzerinde köklerin geçebileceği delikler mevcut mudur? Böyle bir bölümlemeye ne ihtiyacaınız vardı? Topların hepsinin tek bir ortamda bulunmasının bir sakıncası veya bölümlere ayırmanın bitkiye ne gibi bir faydası olacak? Düşüncelerinizi açarsanız memnun oluruz.

Belki olayın insan vücuduna özgü tibbi bir açıklaması vardır. Mide veya barsakların iç yapısı gibi. Esinlendiğiniz herhangi bir oluşum var mıdır?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön