View Single Post
Eski 26-03-2009, 09:03   #22
kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Sökmeyi düşünmüyorum dediğim çiğdemlerin başına bu sene birşeyler geldi

Kimisi çiçeğini açmaya devam ediyordu. Ama yapraklarının zamanından önce bozulma eğilimi gösterdiğini farkettim. Sulama düzeninde sorun yoktu.

Küçük bie saksıda olanı boşalttım. Bazı soğanların yaprakları çıktığı halde, köklerinin hiç gelişmediği ya da az geliştiğini gördüm. Bu soğanların üzerindeki kahverengi kabuğunu kaldırdığımda içlerinde, soğanı yiyip bitirmekte olan kurtçukların olduğunu gördüm !!! Kimi soğanda da kabuğun altında yeşilimsi bir yapı vardı küf gibi...

Bazı soğanların ise gelişimi güzel, köklü ve diğerlerine nazaran daha sert görünüyorlar. Geçen sene böyle bir problemim olmamıştı. Bu sene yapı marketten aldığım soğanları da aynı saksıya dikmiştim. Soğanların kendisinden böyle bir durum kaynaklanmış olabilir mi? Torf sineklerinin larvaları mıydı yoksa? (Öyle aşırı miktarda bir sinek durumu da gözlemlemedim oysa) Ne yapmam gerekir(di?) Çünkü bütün soğanları çıkardım, hasta gördüklerimi attım toprakla beraber, köklerini yıkadım, oksijenli suda beklettim ve temiz bir torfa diktim. (Gecenin 12 sinde bulabildiğim sadece torf idi).

Şu saatten sonra yapabileceğim birşey var mıdır? Hiç değilse bazı soğanları kurtarayım.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön