View Single Post
Eski 24-03-2009, 20:49   #21
serazad
Ağaçsever
 
serazad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: Şanlıurfa-İzmir
Mesajlar: 62
Redrainbow tekrar hoşgeldin,

Ben köyümde ki dere kenarında toplama organizasyonuna başladım, yaklaşık 150 civarında solucan toplayabildim. Malesef aşırı kimyasal yüzünden çok azalmışlar bulmakta zorlanıyorum.

Almanyada yaşayan arkadaşlarım, yaz aylarında gelmeye başlarlar. Onlardan istemeyi düşünüyorum ama gümrük mevzuatlarında solucanlarla ilgili bir şey bulamadım, Canlı hayvan getirmenin pek çok prosüdürü var bildiğim kadarıyla Nazmi Acar bey bile yurt dışından getirtememiş.

Solucan besleme ve kompost yapma kit'i için, dün plastik kova türü şeyler imal eden bir arkadaşımla konuştum, Her parçanın kalıbı için yaklaşık 10 000 TL kalıp parası gideceğini söyledi, en az üç parça kalıp 30 000 TL, seri üretim ve pazarlama olsa bir şey değil aslında, ama çevremde kime bahsetsem garipliklerime alışkın arkadaşlarım bile bana (yazık tamamen koptu manyak diye bakıyorlar)

Şimdi hedefim yakınımda bulunan bir haranın at gübresine talip oldum, Epsody arkadaşımdan aldıgım tiyö gübreyi bir çukura dökecem ve gübre solucanlarının ortaya çıkmasını bekleyeceğim. Çevremde kırmızı gübre solucanına, gübre altlarında aramama ragmen henüz denk gelmedim,
Havaların açmasını bekliyorum tekrar arama failetlerine ve kompost çukuru çalışmalarına hız vereceğim, ayrıntıları paylaşırız.
Sevgilerimle...

serazad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön