View Single Post
Eski 01-09-2006, 09:12   #41
Oğuz Sağlam
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaztaşova
'Ceviz ağacı altında yatan iflah olmaz'.Derler.Anlatılmak istenen ;çok koyu gölgesi olduğundan atının soğuk olması ve insanın uzun süre kaldığında hastalanabilecegi olsa gerek.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sule
Kim bilir belki de ceviz ağacının yaydığı kimyasal bir koku (ya da madde) vardır. O zarar veriyordur. (Katil ceviz ağacı )

Şaka bir yana; alıç ağacımın bulunduğu saksıda, alıcın hemen dibinde bir ceviz çıkmıştı. Bir müddet sonra boyu alıcı geçti. Alıç ağacı günden güne kötüleşmeye başladı. Yaz mevsimi olduğu için saksılarını ayıramadım. Sonra cevizin gövdesini eğerek alıçtan uzaklaştırdım. Şimdi alıç düzeliyor. Yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Acaba cevizin gerçekten öldürücü bir etkisi var mı? Yoksa "adı çıkmış dokuza inmez sekize" durumu mu var?
İSAK Forumlarında bu konu kısmen geçmişti:
Sn. Murat ÖZDİL Hoca; "Ceviz ve çam ağaçlarının dibinde ot yetişmediğini, genellikle ağacın yaprak çapı kadar bir alanın tamamen boş olduğunu, hatta Anadolu'da ceviz ağacının altında uyunmayacağına ilişkin deyimler ve inanışlar olduğunu (Ceviz ağacının altında yatıp uyunmaz, uykusu ağır olur. baş ağrısı yapar)" söylemişti.

Ardından Sn. Celalettin KIZILKAN Hoca; "ceviz ağacının JUGLANS denen bir madde salgıladığını, o yüzden de dibinde ot bitmediğini eklemişti.

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...t=27985&page=8

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön