View Single Post
Eski 21-03-2009, 09:14   #659
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sayın İndomie,

Çok doğru bir yere geldiniz ve 100 m2 terasınızla bir çoğumuzun özlemle hayıflandığı bir olanağa sahipsiniz. İzmir' li olmanız hasebiyle size Sayın Malbman' ın son marul çalışmalarını izlemenizi öneririm. Kendisinden deneyimleri konusunda faydalanabilirsiniz.

Ayrıca İzmir' de bu konuda en iyi firmalardan biri olan Tartes var. Özellikle terasınızın biraz daha profesyonelce değerlendirilmesini düşünürseniz çok güzel çalışmaları var.

Terasta topraksız tarımda Sayın Kudret Tezel' in çalışmaları kıskanılacak düzeydedir. Her türlü deneyimini paylaşmaktan zevk duyan bir ağabeyimizdir.

Domates konusunda Sayın Envor' la iletişim kurabilirsiniz. Topraksız tarımda en büyük ihtiyaç olan besin eriyiğini hazır almayı düşünürseniz en ekonomik ve uygulanmış olarak Sayın Kudret Tezel ve Sayın Envor' un kendi hazırlayıp sattıkları besin kitlerini alıp kullanabilirsiniz.

Çilek konusunda Sayın Akın Selçuk ve benim uğraştığım amatör Çilek Ağacı denemelerimiz var. Domates konusundada çok kısıtlı çalışmalarımız var ama çeşitli deneysel bilgiler içerir. Ama sizin terasınızda biraz daha fazla yatırımla çok güzel bir sera kurabileceğinizi söyleyebilirim.

Bahçenizde topraklı tarım yapacaksanız Sayın Tekin' in pembe domateslerini öneririm. Bahçe konusunda benim bilgim kısıtlı forumda çokça bilgi bulabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum. Çalışmalrınızı ilgi ile izleyeceğimden emin olabilirsiniz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön