View Single Post
Eski 16-03-2009, 20:24   #12
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Arkadaşlar, siyah ukrayna domatesinin fidelerini sn.adem_09 satıyor (daha doğrusu talep topluyor). Bu domatesten geçen yıl yetiştirdim. Bende de tohumları var, yine fide yapacağım.

Domatesin resmini de yayınlamış sn.adem_09. Aynı resimdeki gibi. Oldukça iri (250-500gr) meyveler veriyor. Çok erkenci sayılmaz. Fakat meyve verme süresi uzun. Temmuz ortasından Eylül sonuna kadar azar azar da olsa sürekli meyve bağlayıp olgunlaştırıyor.

Bu cins, hairloom. Yani tohumunu aldığınızda yıllarca hep aynı bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Bu domatesten yetiştirdiğinizde salatanıza başka domates kullanmak istemezsiniz.

Soğuk iklime dayanıklı arctic-ice isimli başka bir tür var. Geçen yıl bundan da yetiştirdim (tohum alıp almadığımı hatırlamıyorum). Hybrid değil. Bu cinsi Amerikalılar Görland'daki askerleri taze domates yesin diye seleksiyonla üretmişler. Fakat soğukta, açık havada yetiştirmek için değil. Soğukta serada yetiştirmek için. Geçen yıl bahçede diğer cinslere göre en erken meyveye yatan cins oldu. Meyveleri cherry'lerden biraz iri. Haziran üçüncü haftadan Ekime kadar hiç bitmeden meyve veriyor. Tam amacına uygun.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön