View Single Post
Eski 16-03-2009, 10:59   #52
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msgurkan Mesajı Göster
Resimlerden de görülebileceği gibi gövdenin alt kısımlarındaki iki dalı kurala aykırı olduğu için (dallar gövdenin üçte birinden daha kalındı) budandı. Ancak ilerde jin yapmak için dipten parça bırakıldı.


Atölye çalışmasında önce bonsai için toprak karışımı hazırlandı. Sonra telleme, tel sökme, dal budama, kök budama, kök telleme, dal ve kök şekillendirme, aşı macunu kullanma uygulamaları yapıldı.


Yaklaşık bir ay önce Buket’e verdiğim minyatür(mame) incir fidanını küçük bir oval saksıya alıp mame bonsai yaptık. Bunu yaparken saksıya yerleştirme kural ve tekniklerini de konuştuk.

Rüzgar yatığı ağacımı arkadaşlar ayrıldıktan sonra tekrar şekillendirdim. Gövdenin tepe kısmını biraz daha yatık hale getirdim. Yeterli zamanım olmadığı için şimdilik 3,4 ve 5. resimlerde görüldüğü gibi bıraktım. Ancak zirvesinden çok memnun değilim. Hala düzeltme gerekiyor.
Mehmet Salih bey ruzgar yatiginiz guzel bir calisma olmus ama yine de sizin icinize sinmeyen taraflari oldugunu yaziyorsunuz.

Ileride en guzel olani ve icinize sineni bulacaginizdan eminim.
Yine de ben agaciniza bakarken gorduklerimi ve dusunduklerimi soyliyeyim
Govde kivrimlarini oldugu gibi birakip agacin tum dallarini ters yone(sola) cevirirseniz agacinizin ruzgardan etkilenmesi daha belirgin bir sekilde ortaya cikacagini dusunuyorum. Ayni zamanda kurumus dal gorunumu vereceginiz iki kesik dalcikla da tum dallar ayni yone bakmis olacak.

Bir degisiklik yapmadan once bir kagit kalem alip dallari kagit uzerinde ters yone cevirip yapacaginiz calismanin nasil olacagina bakabilirsiniz.
Benimkisi sadece bin oneri. Agac sizin agaciniz son karari siz vereceksiniz.
Calismalarinizda kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön