View Single Post
Eski 29-08-2006, 13:01   #81
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese iyi gunler.
Albiza mor salkimda cok secenegin var guzel bir bonsai olacak. Kesecegin dali veya dallari kesmeden once agacinin nasil olacagini gorebilirsin. Kesmek istedigin dali bir parca kagitla veya bir barca bezle sar yani o dali agacin uzerinde gizle, ort sonrada karsiya gecip agacini seyret icine siniyorsa sevebiliyorsan guzel bir gorunum ortaya cikmissa o zaman dali kesersin. yok olmamissa sevmemissen dali gizleyen kagidi veya bezi ordan alirsin ve agacin uzerindeki dal tekrar yerinde durur.

Leylak icin de bir iki soz soyleyim, govdesi ve kokleri guzel gorunen bir agac, sayin bonsaireefin de belirtigi gibi onu kaya uzerine dikmen zor diksen bile egreti gibi duracak . Belki ,bulursan koklerinin yanina ,guzel gorunumlu bir kaya yerlestirebilirsin. kaya uzerine dikecegin agaclar genc olmali ki kokler kayaya sarilip iyice yerlessin.

Bir de bonsai yapacaginiz agaclari budarken dikkat etmelisiniz. ornegin resimdeki leylak budanirken ilerisi dusunulmeden veya acemilikten yanlis budanmistir . Agacin on cephesinde kesilen kocaman yer bakarkenden goze carpiyor ve bonsai olduktan sonra da agacin o ozuru orda hep olacak, leylagin simdiki onu, arkasi olsaydi, o kesik izini gizlemis olacaktin. Bir daha agac budamasi yaparken mutlaka ilerisini dusunerek yapiniz[belki leylagi cevirip aka tarafini, on yuzu yapabilirsiniz veya daha ileride kurumus govde gorunusu ile o kesik yeri guzellestirebilirsiniz]
Her sey dilediginiz gibi olsun .

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön