View Single Post
Eski 28-08-2006, 00:12   #68
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
herkese iyi gunler.
Albiza, gordugun buldugun her agaci bonsai yapmiya calisman cok guzel ve sevindirici bir sey. Moralini kirmak istemiyorum, yinede soylemek sorumlulugunu duyuyorum. Resmini koydugun Cotoneaster harizontalis iyi bir bonsai adayi deyildir govde dum duz cikiyor sonra govdeden iki dal cikiyor biri saga biri sola
Bu durumda hangi tarzi yapmiya calissan govdenin oyle duz cikmaci bonsaini olumsuz etkileycek[bu durumda supurge tarzi yapman gerekecek o iki dali derin budayip cikacak yeni surgunlerle supurge tarzini uygulayabilir ve ya cikacak yeni surgunleri telleyip asagiya dogru egip salkan bir tarz olusturabilirsin yani epey ugrasip zaman harcaman gerekecek bir agac.]
Bonsai yapmak icin agac secerken sectiginiz agaca bakip nasil bir tarz yapabileceginiz dusunun sonra agaci alin. Eger agac istediginiz gibi deyilse almayin. daha baska yerlere bakip uygun bir agac bulun.
her sey gonlunce olsun
Sevgili Ali hocam aynı düşünüyoruz. Bu konuda zaman zaman ben de uyarılarda bulunuyorum. Linke bakarsanız(9. mesaj) oktarsın ateş dikeni için aynı uyarıda bulunmuştum. Aslında bu uyarıyı herkese yaptım.

Yazılanlar her zaman işe yaramıyor.Çünkü yazılanlar uygulama esnasında unutuluyor. Pratikler ve yapılan hatalar daha kalıcı.

Albiza eminim oktarsa yazılanları daha önce okumuştur ama uygulamaya gelince böyle bir seçim yaptı.Bu bir hataydı belki ama onun için çok öğretici oldu.Öğretici hataları çok seviyorum.Bu şekilde tecrübe kazanılıyor.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön