View Single Post
Eski 10-03-2009, 17:47   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Yedikule hastanesinin karşısındaki surların dibinde de aynı manzarayı görebilirsiniz.Sera göremedim fakat küçük küçük kulübeler mevcut durumda yol boyunca uzanıyor.Bir de ürettikleri mahsulü yol kenarına tezgah kurup satmıyorlar mı; işin en enteresan tarafı da bu işte
Sn. Hasan Tahsin,

İnsanlar o kadar kanun tanımaz olmuşlar ki herşeyi yapabiliyorlar. Sanki çok normal bir davranışta bulunuyor gibi, ülkemizin en büyük görkemli tarihi ve kültürel anıtına gübre getirip etrafa saçıyor, naylon seralar kuruyor, ilaçlama yapıyor, ekip biçiyor domates, biber, salatalık yetiştirebiliyor. Bu eylemini gizleme gereği de duymuyor alenen yapıp bir de tezgah kurup satıyor.

Krizde dükkanını, mağazasını kapattığı için işportacı pozisyonuna düşen iş sahipleri belediyeciler tarafından amansızca itilip kakılırken, bazıları çok rahat. Herhalde güvendikleri birileri var. . . .

Birkaç metre ilerideki karakol onlara görünmez adam muamelesi yapıyor.

Tek üzüldüğüm, bu ülkenin namuslu ve kanunlara uyarak yaşamayı bir yaşam biçimi haline getirmiş olan bizim gibi insanları. Kanun ve nizama uyarak yaşayınca da ne ev ne bark sahibi olunabiliyor. Sürünüp gidiliyor. Kanunlara uymayıp bütün kuralları çiğneyenler ise ihya oluyor.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön