View Single Post
Eski 09-03-2009, 15:01   #172
doğalbahçe
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Sn Mehmet Çetin,
Önemli değil, rica ederim.Toprak olarak Coco peat torfu ve perlit karışımı kullanılmaktadır.belirli seviyeye kadar bu toprak doldurulur ve üzeri ise bir tokoz yardımıyla sıkıştırılır.Kutuların belirli yerlerinde delikler mevcut, isterseniz delebilirsiniz,bu kadar çok çelik nasıl sığdırabiliriz derseniz evet teker teker çelikleri dip dibe dikerek sığdırabilmekteyiz.
Kışın yapılan ve bu aylarda çıplak kök olarak nitelendirdiğimiz köklü çelikler rahatlıkla baharda adaptasyonları sağlanmaktadırlar, çok sıcak dahi olsa gölge **** örtülü bir yerde gelişmeye bırakılabilmektedir. Yaz aylarındada köklenmiş çelikleri güneşe direk bırakmadan ama bunun yanında çok gölge yerlerde tutmayarak muhafaza edilebilir.







Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Çetin Mesajı Göster
sayın mtuncer54,gerçekten bana çok yardımcı oldunuz. çok teşekkür ediyorum. benimde aklıma yaktı. bahsettiğiniz yöntem gerçekten çok güzel.

kutulara o kadar çeliği nasıl kaydunuz. toprağı delerek tek tek mi ektiniz. çok çelik var. tahminim delerek olmamıştır. **** dip dibe hepsini teker teker sokarakmı yaptınız. yöntemini söyleyebilirmisiniz. bide saksılarken çıplak köklü sökülecek, yaz ayına denk geliyor. kışı beklemem mi gerekiyor. yoksa yaz ayında da çıplak köklü söküp saksıya alabilirmiyim. acaba fire veriyomu çıplak köklü olması.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön