Konu: Palmiye
View Single Post
Eski 08-03-2009, 21:39   #320
hamibasoglu
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 Mesajı Göster
selamlar hami bey evet kurumalar %10 civarındalar haziran ayında 2 yaşını dolduruyorlar gövde yapmış olanları nisan ayının ortası gibi tarlaya dikmeyi planlıyorum biraz cılız olanlar var onlarıda son baharda dikip büyümelerini bekliyecegim yanlız dikkat ettigim bir konu syagruslar inanılmaz özen isteyen bir tür tarladada sıkıntı olmaz inşallah. daha öncede sormuştum ama Carpoxylon macrospermum Aneityum palm türü hakkında yabancı kaynaklardan biraz bilgi aktarırsanız sevinirim.
evet doğru ilk 2-3 yıl biraz sıkıntılı ama sonra problem yaşamayacaksın.
ben tarlada da sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum.Zaten sen damlama sulama yapıyorsun ve sistemli çalışıyorsun.
1 kaç ay içinde yapraklar daha iyi ve yeşil olacaktır.Şu anda fazla bir katkıya gerek yok.Ama küçük bir spatula ile üst kısımdaki toprağı bir karıştır havalandır.
dikim yaparken dikim çukurunda kullanman için 6 aylık bir gübre önereceğim.O zaman hatırlat.Kesinlikle onu kullan.yani Ekime kadar topraktan verecek hiçbirşeyin olmayacak.sadece ayda bir hafif bir yaprak gübresi vereceksin tabi bir de ayda bir kez prevecure.
Carpoxylon Avusturalya'nın doğusundaki Vanuatu adalarında yetişen doğal hayattaki nesli tehlikede olan bir palmiye cinsidir.Habitatında 12m ye kadar boylanan bu bitki +5 derecenin altında yaşayamaz.bu nedenle ülkemizin hiç bir bölgesi için uygun değildir
Selamlar


Düzenleyen hamibasoglu : 08-03-2009 saat 22:26 Neden: ek
hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön