View Single Post
Eski 06-03-2009, 22:56   #623
greens
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Topraksız tarım yöntemiyle her türlü bitkiyi yetiştirebilirsiniz, fakat ticari olarak çok cazip olacağını düşünmüyorum acıkcası.



Size haddim olmayarak, tavsiyem; Babanızda olsa, kimsenin zoruyla bir iş yapmayın. İnsanın sevdiği işi yapması gibisi yok, bilesin



Sıcak iklim kuşağında çok iyi sonuçlar alınıyor, Adana, Antalya, Aydın ve Manisada büyük alanlarda çilek üretimi yapılıyor. İzmirde uygundur.*
Merhaba Envor,

öncelikle yaptığın çalışmaları gerçekten gurur verici, ben istememezlik yapmıyorum sadece Niğde'de dolmatesin tam verimli yetiştirilemeyeceğini anlatmak istediğimde babam tarlalarımız olduğu için Niğde'de yap diyor hep, o nedenle muzdaribim. Neyse, ticaret yapıyorum şu anda para biriktirip İzmir'den tarla almayı düşünüyorum ama aklımda sorular var açıkçası:

Ziraat mühendisi değilim, bu işe girerken 50 m2 lik bir bahçe ile ilk yıl deneme yapmak istiyorum. Fakat ziraat mühendisi olmadığım gibi bu tarz konularda hiç bir bilgim yok. Bu açığı nasıl kapatabilirim? Önerileriniz nelerdir? İlk kez gireceğim sonuçta ve domates / marul yetiştirmek için ilk giriş hangi ayda olmalı ve en verimli domates / marul hangi kültürde yetişir?

Teşekkürler


Yasin


Düzenleyen greens : 07-03-2009 saat 00:00 Neden: ekleme
greens Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön