View Single Post
Eski 23-08-2006, 11:58   #13
Humeyra
Ağaç Dostu
 
Humeyra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 168
Şimdi kızılcık şurubu hazırlamanın tam zamanı:

İstenilen miktarda olgun kızılcık güzelce ezilir ve tel süzgeçten geçirilir. Çıkan pürenin miktarı kadar toz şeker ilave edilir, karıştırılarak güzelce eritilir. Sonra genişçe bir tepsiye dökülür. Kızgın güneşte aynen salça kurutulur gibi arada bir karıştırılarak birkaç gün bekletilir. Suyunu tamamen çekip, ezme kıvamına gelince kavanozlara doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır. Serin ve gölge bir yerde muhafaza edilir. Kışın isteğe göre marmelat niyetine veya sulandırılarak şurup halinde tüketilir.

Tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor. Pişirme olmadığı için taptazecik aromasını kaybetmiyor.

Humeyra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön