View Single Post
Eski 22-08-2006, 23:53   #9
Vildan Sönmez
Ağaç Dostu
 
Vildan Sönmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2005
Şehir: K.çekmece
Mesajlar: 5,186
Gelincik şurubu

Mevsimi değil ama anımsamak adına gelincik şurubu diyorum ben.

Eskiden İstanbulda kırlar ve bahçeler daha çokken gelincik yapraklarını toplar uçlarındaki siyahlıkları ayıkladıktan sonra şeffaf şiselere suyla birlkte 1/3 gibi bu yaprakları koyardık. Biraz limon tuzu ilave ettikten sonra ağzını kapattığımız şişeleri cam kenarlarına güneşe sıralardık. Birkaç gün içinde yapraklar kırmızı rengini suya bırakınca süzüp şeker ilave ederek içerdik.

Gelincik şurubunun tadı hafif buruk olur.Ama terlemiş bardakta buz gibi, kıpkırmızı göz zevknize ve ağız tadınıza hitabeder.


Düzenleyen malina : 27-09-2006 saat 17:03 Neden: başlık
Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön