View Single Post
Eski 22-08-2006, 12:16   #32
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 103
Bu konunun yazılması istenen bölümden alıntı...

Orman yangınlarından alıntı: Yalnız Çınar


Sözün Bittiği Yerde.....

Şu an sözün bittiği yerdeyiz...

Çok sevdiğim bir dostum bana bir gün, sözün bittiği yerde ne başlar? diye sormuştu.

Uzunca bir süre bu soruya yanıt veremedim. Sözün bittiği yerde başlayacakları manasınca çok fazla çeşitlendirebilir, uzun uzun şu başlar, bu başlar diye kendimce bir açıklama getirebilirdim belki. Ancak; takıldığım yer, söz nasıl biter? Asıl açıklama gerektiren nokta burasıdır. Sözün bittiği yer, o nokta insan hayatında çok fazla yaşanan bir zaman dilimi olmasa gerek.

Ne demeli, nasıl demeli, kime söylemeli ve de neler söylemeliyiz bilemiyorum?
BÜLBÜL DAĞI DA YANDI !.. Selçuk'ta Meryem Ana evinin çevresi tamamen kül oldu. Pamucak sırtlarından, Kuşadasına kadar olan gözünüzün göremeyeceği kadar büyük bir alanda yetişmiş çam ormanları yok oldu. Kül oldu. Sadece kül olan çam ağaçları değil, binlerce o bölgeye ait olan bitki, hayvan, canlı cansız tüm varlıklar zarar gördü. Haberi duyar duymaz yıkıldım. Söndürme çalışmalarını an be an medyadan takip ettim. Gecenin karanlığı çökünce yanan ormanların üzerine, söndürme çalışmaları da neredeyse tamamen durdu. Şiddetli rüzgarla birlikte orman kendisini yutan alevlerle gece boyu başbaşa bırakıldı. Taa ki ertesi sabah gün ışıyıncaya kadar. Gece boyu uyumaya çalıştıkça Bülbül Dağı'nın çığlıkları ile sarsılıp, uykumdan sıçrayarak uyandım. Uyuyamadım. Canlar telef olurken nasıl uyuyabilirdim. Sabah olduğunda sadece şunu düşünüyordum. Artık Bülbül Dağı'ndan ses gelmiyor. Orası artık kurbanlarını yutup bitirmiş vazifesini yapmış yorgun bir cehennem artığı idi.
Diğer yerlerden de sesler kesildi. Aydın Germencik'ten gelen çığlıklar da yok sabahın ilk ışıklarında...

Yurdumun cennet yerleri, yine kara matem giysilerini geçirdi üzerine. Yıllar sürecek matemine bir daha başladı bu cennet yerler. Oysa daha birgün önce mutlu yaşam nidaları yükseliyordu buralardan.

Şimdi artık ses yok....

Şimdiki zaman susmak zamanı mı yoksa? Mateme bürünmüş topraklarım gibi.

İşte şimdi sözün bittiği yerdeyiz...

Esenlikle...
__________________
Çınarlar yaşlanmaz, yıkılmaz, ayakta ölür...

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön