View Single Post
Eski 24-02-2009, 16:51   #337
Zeytinci
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi monser Mesajı Göster
Sayın zeytin,
Kusura bakmayın çok soru soruyorum bu konudaki cahilliğime verin,benim derdim üretmek değil çünkü o kadar yoğun bir koku veriyorki bir tanesi yeter,benim derdim ziyan olmasın isteyenler vardı burada onlara gönderirdim, bütün derdim bu teşekkürler.
Sn Monser,

Benim çalıda binlerce tohum kapsülü var. Olgunlaşma zamanı belirli bir periyoda yayıldığı için hepsini aynı anda toplayamıyorsun. Bazıları beyazlaşıyor bazıları yeşil bazıları ise dalında kapsül kısımları yırtılıyor.

Kapsülün içinde tohum olduğunu öğreninceye kadar yüzlerce kapsülü ben ve çevremdeki arkadaşlar ektik bu güne kadar birşey çıkmadı. Bu günden itibaren kapsüllerin içindeki tohumları ekeceğiz.

Paylaşımı çeliklede yapabiliriz. Bu çiçeğin kokusu nergis'den de yoğun ve birçok ünlü marka parfümlerde (mesala Opium) bu kullanılıyor. Kimbilir belki bu site sayesinde Türkiye'de bu çiçek çoğalır ve parfümü üretilir.

Bu çiçeğe kolonya çiçeği denilmesi beni güldürüyor. Kolonya (limon kolonyası)Köln şehrinin simgesi. Rum bir müşterimiz var Yunanistan'a babasına limon kolonyası hediye götürüyor, orada yokmuş.

Bilgi ne kadar önemli ve öğrenmek emek istiyor.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön