View Single Post
Eski 16-02-2009, 20:45   #28
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Süngerde tohum çimlendirme

Hyponica uygulamasında tohumu sisteme koydukları ortam için sadece sünger tanımını okuyunca, evde kullandığımız bulaşık süngerlerinin bu işe yarayıp yaramayacağını öğrenmek için test yapayım dedim. Kestiğim temiz sünger parçasının içine 2 adet pembe domates tohumunu koyup üzerine bizim sistemdeki besin sıvısından damlattım ve radyatör peteğinin üzerine koydum.

Name:  DSCN2007.jpg
Views: 6725
Size:  36.3 KB

Sonuç umduğumdan daha hızlı ve güzel oldu. Atmaya kıyamadım ve süngere öyle sıkı tutunmuşlardı ki süngeri keserek ikiye ayırdım ve çok küçük birer sünger parçası ile birlikte içinde besin sıvısı ve hydroton olan bardaklara şaşırtma yaptım.

Name:  DSCN2010.jpg
Views: 5856
Size:  62.9 KB

Eğer burada da uygun şekilde gelişirlerse bu bardakları da prototip hyponica modelinde yaptığım gibi direk yetiştirme ortamına nakledeceğim.

Böylelikle bitki hiç strese girmeden şaşırtma işlemlerini gerçekleştirmiş olacağım. Ben böyle bir gelişme olacağını bilseydim, tohumu iki adet koyup süngeri kesmek yerine, süngeri önceden hydrotonlu bardağın içine yerleştirip bir adet tohumu öyle koyardım.

Bugünki şaşırtma işlemine gerek kalmazdı **** direkt yetiştirme ortamındaki bardağa yerleştirilen tohumla şaşırtma işlemine hiç gerek kalmadan tohumdan topraksız tarım yapmaya başlamış olurdum. Hyponica uygulamasındaki mantıkta bu herhalde.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön