View Single Post
Eski 14-02-2009, 03:06   #49
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Herkese iyi gunler, yemek yapma yarismasi duzenliyen o kanal ne iyi yapmis da duzenlemis. Bir anda, bircok kisinin, Kibrisin lezzetlerini ogrenip tatmak istemesi bizler acisindan sevindirici birsey.

Malinanin ekledigi "TARHANA" eklentisinin, 3. sayfasinin 65 ve 66. numarali mesajlarinda Kibrista yapilan tarhananin tarifi var(ben oraya bulgur yazmissim, bulgur degil de istenilen kalinlikta kirilmis bugday kullaniliyor.)

Eskiden koylerde, bir yillik kulanilacak tarhana bir seferde buyuk kazanlarda kaynatilip yapiliyor ve kurutuluyordu.
Bu gunku sartlarda, ozellikle sehirlerde yasiyanlarin bunu uygulamasi zor. O yuzden ben size yardimci olur diye esimin yaptigi tarhananin tarifini vereyim.

Gunumuze uygulanmis Kibris tarhanasi tarifi.

Kibris tarhanasi

2 bardak yogurt
1 bardak kirilmis bugday
tuz ve kuru nane.

Yogurt ve kirilmis bugday birlikte bir tencereye konup hafif ateste kaynatilir, kaynarken icerisine tuz ve nane eklenir. Pilav kivamina yakin bir peklige gelen tarhana atesten indirilip sogumaya birakilir.

Soguyan tarhana pisirilecek buyuklukte parcalara ayrilarak buzdolabinin dondurucu kisminda saklanir.

Pisirilmek istendigi zaman buzdolabindan cikarilip istenildigi kadar da su eklenip pisirilir. Corba pistikten sonra mutlaka bir tavaya eklenen az yagda, hellim kavurup corba icerisine dokmelisiniz corbayi icerken, isteyen uzerine aci pul biber de koyabilir.

Bu tarife koyde yapilan tarhana tadinda olmasa da ona yakin bir lezzettedir.


Seftali kebabi Buket hanimin ekledigi, fotografla ile K. Kibris bolumunde,364, 365 ve 366. sayfarda vardir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön