View Single Post
Eski 13-02-2009, 15:09   #29
sercan1969
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-06-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,301
Talking Bal Kabağı

Öncelikle şunu belirtmeliyim Bal kabağı ile kestane kabağı birbirinden farklı...Bal kabağının su oranı kestane kabağına göre çok yüksek...Ama lezzet olarak hiç bir fark yok...Annem çok güzel kabak tatlısı yapar...Geçen sene yarışmada birinci olan kabağımı parçaladıktan sonra ilk işim anneme götürüp tatlısını yaptırmak oldu..Atlantic giant ( Dev Bal kabağı ) ın tadı gerçekten çok güzel ancak dediğim gibi pişirmesini bilene....Şöyle örnek vereyim bir kere bal kabağına konan şeker, Kestane kabağına göre daha az olmalı...Tatlıyı yaparken içine su asla koymuyorsunuz ve yeterli şekeri üzerine döktükten yarım saat sonra kısık ateşte pişirmeye başlıyorsunuz....Afiyet olsun..

Not: Üzerine kaymak koyar ve dövülmüş ceviz dökerseniz tadına doyum olmaz....

sercan1969 Çevrimdışı   Başa Dön