View Single Post
Eski 13-02-2009, 14:53   #14
Beyaz Gece
Ağaç Dostu
 
Beyaz Gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 290
bir kargo ile arı oğulu yollanamaz Çünkü arının sarılmadan ve mümkün oldukça kısa sürede gönderilmesi gerekiyor. Arı kovanını biryerden biyere taşımak için akşam hava karardıgında kovanız agız kısmı hava alacak ama arıların geçişini engellemeyecek tül **** benzeri bir örtüyü raptiye ile kapatıktan sonra nakliye işlemini minumum sallantı ile yapmalısınız. Bu durumda kapattıgınız akşam kargoya veremezsininiz ve ertesi akşama kadar bekletmek zorunlulugu doğar. Ayrıca kargo paketleri bir kovana göre çok hunarca yükleme ve aktarma işleri yapılır.
Bu mevsimi bırakın nisan ayında güney bölgelerinde bile oğul bulmanız çok zordur.

Sevgili caucasus arılarınıza bu mevsimde kek **** şurup verebilirsiniz ancak bunu arılarınızdan 5-10 metre uzakga bırakmanızı tavsiye ederim. Petek içine bırakılan yiyecekelr yan kovanlardaki arılar tarafındna kokuları fark edilince o kovana yagma amaçlı saldırıyolar ve iki kovan arıları kendi aralarında dövüşür.
kovanlarınızın üst katındaki fazla petekleri alın ama skın var olan petekelrinizi seyrek bırakmayınız petekelrin tahtalarının izin verdigi ölçüde sık koyunuz yoksa aralarındaki boşlukları kendileri eptek örerek doldurmaya çalışırlar buda petek yapınızı bozar. Fazla çıtalrınızı alın arlarınız ieçrdeki çıtaların peteklerini kabarttıkça yeni çıtaları 2-3er ekleyebilirsiniz
Ayrıca peteklerinizdeki çıta üstü seviyeside fazla oldugunu o aralıga petek örmeye çalışmalarından anlayabiliyorum.
Arılarınızı öğleden sonra günün en sıcak oldugu saatlerde ve Rüzgarın olmadıgı bir zamanda açınız.
Ayrıca kovanlarınızın etrafındaki rüzgara karşı olan korumaları almanızı pek tavsiye etmem çünkü havalar hala sıcak degil ve rüzgarlar kovanınızın ısısını olumsuz etkiler. Kovanlarınız içi sadece arılarınızın işleme deliginde havalanır ve ieçrdeki hava sıcak olursa bu deligin agız kısmında arılarınızın kanat çarparak vantilatör görevi yaptıgını görürsünüz ayrıca bu durumda kovan içindeki fazla arılar kovanın agız kısmının dışına birikirler.


Düzenleyen Beyaz Gece : 14-02-2009 saat 19:33
Beyaz Gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön