Bu formüldeki portakal çiçeği suyu ve limon çiçeği suyu, aromatik sulardır.
Aromatik sular esansların sudaki % 0.1 - 0.2 lik çözeltisidir.
Droglardan distilasyonla da aromatik sular hazırlanır.
Bu başlığı gördükten sonra programın tekrarını izledim. Yarışmacı çiçek suyunu elde ederken imbik kullandıklarından bahsetti, yani Ali H. ALI nin dediği gibi damıtılarak elde edildiğini düşünüyorum.
Turunç çiçeği suyu (Aqua Auranti Flores) eldesi:
Kaynak: Galenik farmasi ders kitabı
Yeni toplanmış taze turunç çiçekleri 1 kısım
Su kafi miktar
Citrus aurantium amara taze çiçeklerini su buharıyla imbikten çekerek elde edilir.
2 kısım mahsul elde edilinceye kadar distilasyona devam edilir ve mahsül ıslak süzgeç kağıdından süzülür.
|