View Single Post
Eski 11-02-2009, 17:10   #83
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Ben aklımın erdiğince cevap vereyim. Kaliteli bir elektirkli battaniye nemden sudan etkilenmez. Bu battaniyenin kullanım klavuzunda belirtilir. Düşün ki, battaniyeyi yaşlı bir hastada kullandınız. Hasta altını ıslatırsa çarpılacak mı? Hayır, elektirkli battanbiye rutubetten ve sıvıdan etkilenmez.

Elektirkli battaniyenizi 365 gün boyunca çalıştırabilirsiniz. Bir problem olmaz.

Elektirk tesisatınızın kalitesine bağlı olarak kontak yapabilir. Ortalama bir tesisatda böyle bir sorun olmaz.

Elektrikli battaniyenin sağlıyacağı ısı, dış ortam ısısı ile doğru orantılıdır.

Ortam çok soğukta olsa, çok sıcakta olsa civcivleriniz ölecektir. gece oda ısısı diyelim ki 10 dereceye düştü. Sizin battaniyeniz aynı güçte ısıtmaya devam ediyor. Yumurtaların sıcaklığı 20 dereceye düşecek. Civcivleriniz ölecek. Öğle vakti oda sıcaklığı 27 dereceye çıkacak, yumurtalarınız 50 dererceyi görecek. Civcivleriniz gene ölecek.

Önemli olan belirli bir sıcaklıkta sabir tutabilmek. Yanlış hatırlamıyo isem bu sıcaklık 38-40 C dereceydi. İkinci faktör rutubet, üçüncü faktör hareket.

Eğer ben günde 3-4 kere elimle yumurtaları yarım tur döndüreceğim derseniz, 200W bir termostatlı akvaryum ıstıcısı alın. Gerekli ısı derecesine ayarlayın, su dolu bir kavanoza uygun şekilde yerleştirin. Böylece sabit sıcaklık ve rutubet sorununu halledersiniz. Bütün sistemi ve yumurtaları bir strafor kutu içine yerleştirin. Size yumurtaları elle çevirmek kalır. %50 fireyi göze alın.

1-2 saat elektikler kesilirse civcivleriniz gene ölecektir. Kavanozdaki su azalınca üzerine su ilave etmezseniz ısıtıcı yanar, civcivler gene ölür. Civcivler çok kolay ölür.

Civcivler çıktıktıktan sonra termostatı 24 dereceye ayarlayarak civcivleri aynı düzenekte büyütebilrsiniz. İlaveten bir de ışık gerekecektir.

En iyisi ve en temizi bir tane gurk olmuş tavuk ve döllü yumurta satın alın ve bırakın kendisi çıkarsın. O hem ısısını, hem rutubetini, hem çevirmesini kendisi halleder. Civcivler çıktığında da onları bi güzel gezdirir, karnını doyurur.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön