View Single Post
Eski 10-02-2009, 23:00   #20
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Merhaba arkadaşlar,Bizim şu an imeceevinde bulaşık ve çamaşır makinesi için çözümümüz Kül suyu ve üzüm sirkesi.

Bunun için gerekli odun külünü herhangi bedel ödemeden çevrenizdeki "odun fırınında ekmek yapan" bir fırından alabilirsiniz. Aldığınız odun külünü evde kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra arap sabununuda deneyebilirsiniz ancak bizim kendi imkanlarımızla yaptığımız arap sabunu dediğimiz karışım bulaşıklarda mat bir tabaka oluşturuyor.Şehirdeki arkadaşlardan da arap sabunu ile ilgili farklı görüşler var.

Bizim uyguladığımız kül sulu yöntem ise hem ekolojik hem de parasız.) Bunun yerine bulaşık makinesinin deterjan gözüne kül suyu , parlatıcı gözüne de üzüm sirkesi yerleştirdiğimizde istediğimiz sonucu alıyoruz.

Yapılacak adımları tek tek yazıyorum;

1) en yakın odun fırınında ekmek yapan yere fırına gidip yarım kovadan az fazla kül alın.Bu kül merak etmeyin ya meşedir,ya zeytin **** benzer bir ağaçtandır.

2)Külün üstüne su ilave edin ve karıştırın.

3)külün içindeki hafif malzemeler kömür dahil su üstüne çıkar.Bunları tel süzgecinizle alıp en yakındaki toprağa bırakın.

4)Akşam karıştırılan karışım sabaha kadar durulur.Kül aşağıya çöker,su ise artık potasyum hidroksitli bir şekilde üstte kalır.

5) O günkü ihtiyacınız kadar suyu bir şişeye aktarın.Geri kalan karışımı karıştırın.Çünkü her karıştırmada külün içindeki potasyum suya karışıp deterjanınızın daha güçlü olmasını sağlayacak.

6) Haftada bir fırına uğrayıp kül alıp karışımınıza eklemeniz yeterli olur.

7) Kovanın altında kalan eski külleri ise başka bir kaba aktarıp "vim","cif" gibi seramik yüzeylerde kullanabilirsiniz. Ancak arası derz olan yerlerde grilik olacağını unutmayın.

8) Artan külü bahçenizde gübre katkısı,tarım ilacı **** tavukalrınız varsa eşelenme kumu olarak kullanabilirsiniz.

9) Sil baştan.... yeni karışım hazırlığı...Bu hazırlıklar ayda bir normalde yeterli olur...Yok eğer hem bulaşık,hem çamaşır hemde kişisel kullanım derseniz hafta bir yapamanız lazım **** hazırlık yaptığınız kabı büyütebilirsiniz.

sibel - imeceevi -

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön