View Single Post
Eski 10-02-2009, 10:05   #77
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
sevgili berduray...yaklaşık 2 yıldır makineyi kullanıyorum gayet memnunum.Makinemi 100tl aldım.Makinem manuvel yani elle çevirmeli. yumurta çevirmelerini günde 3 kez yapıyorum nem oranını kendim ayarlıyorum.benim gibi birkaç dostum kendi makinelerini kendileri yaptı.piyasada 100tl ile 600tl arası hobi yani küçük makineler veya tam otomotik kuluçka makineleri mevcut.bazı sitelerde kendin yap başlığıyla uygulamalı makine yapımları var.istenirse kendinizde yapabilirsiniz.

Todor dostumun dediği gibi şayet tam otomotik bir makineye sahip olmak isterseniz ekonomik olarak biz hobiciler için pahallı gelebilir.

sevgili merakli57 dostum.ördeklerin kuluçka dönemi 28 gündür bunun yanında kış şartlarında kümes sıcaksa yumurtlamaları devam eder.yumurtaların döllü olması tüm hayvanların sağlıklı beslenmeleri-hava şartları en önemlisi erkek ördeğin yumurtayı döllemesi.genelde genç cinslerde ilk yumurtalar boş çıka biliyor.bildiğim kadarıyla ördeklerde yumurtaların döllenme oranları diğer türlere göre bayağı yüksektir.
makinenizde ısı sabit değilse nem ve çevirme zamanında yapılmazsa yumurtaların bozulmasına sebep olur.makineniz hakında ön bilgi verirseniz daha çok yardımımız dokunacağına inanıyorum.saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön