Merhaba tarif becerim pek yoktur ama, denemekten ne çıkar demi:
Bir gün önceden kalan kızartmalar ertesi gün yine yenir fakat özellikle patates pek yenmez.
Bunun için önceden kalan kızartmalar uygun boyda bir tepsiye sıralanır. Ayrı bir kap içine 1-2 domates rendelenir içine tuz, karabiber ve arzuya göre çeşitli baharatlar ilave edildikten sonra kızartmaların üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Domates için adet vermiyorum elinizdeki kızartma miktarına göre siz ayarlayacaksınız
Daha sonra tepsi ocak üzerinde gezdirilerek domateslerin pişmesi sağlanır. Yeterli miktar yumurta bir kap içinde çırpıldıktan sonra tepsinin üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri dilerseniz dilimlenmiş yeşil zeytin sosis gibi aklınıza gelen malzemelerle süslenip sadece üstü yakılmış (üst ızgarası) fırına sürülür. Yumurtalar piştikten sonra pizza görünümlü harika bir lezzet sizi bekliyor...
Afiyet olsun.