Biraz Nurbahar Hanım ın fırında mantar tarifine benziyor.Ama kullandığım malzeme farklı.
Kültür mantarlarının saplarını çıkardıktan sonra , bir folyo ya da yağlı kağıt üzerinde küçük bir borcama diziyorum. Mantarların çukur kısımlarına, önce azıcık tuz serpip çay kaşığının ucunda tereyağ koyuyorum.- İsteyen yağsız da yapabilir - Sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç sap ıspanak yaprağını doğrayarak harmanlayıp, mantarların ortasına birer tutam yerleştiriyorum. Biraz sıkıştırılabilir. Üzerlerine toz kırmızı biber serpiyorum...
Mantarları bu şekilde, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakikada kadar pişirmek yeterli geliyor.Herkes sofradayken,hemen servis tabağına aktarıp sıcak sıcak masaya getirebileceğiniz lezzetli bir seçenek...
|