Konu: Pilav
View Single Post
Eski 31-01-2009, 12:46   #162
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın polen,
yukarıda mevcut 157 numaralı mesajınızı her okuduğumda katıla katıla gülüyorum. Kapının önünde bağıran kurnaz aşçıyı hayalimde canlandırmaya çalıştığımda her tarafta yığınla mevcut " fırıldak " ( tabirimi affedin lütfen) tipler gözümün önüne gelmekte.

Kapama pilavda kuş üzümü olmaz demek istememişdim. Şahsım için, hakkı ile yapılan tavuklu bir pilavda ilave katkılara gerek olmamalı demek istedim.
Damak tadını tartışmak doğru değil ama kısaca bir anımı yazayım :
Aslen Urfa yöresinden olan bir kebapçı yakınımda bir dükkan açmış idi. Küçük bir lokantacık idi. Kebabı bıçak kıyması sureti ile hazırladığı malzemeden yapıyordu ve gerçekten iyi bir ustaydı. Ona sakin saatlerde olmak üzere haftada enaz 2 veya 3 defa giderdim. Tabağıma sadece ince pide ve Urfa kebap (acısız kebap) koydururdum. Bir diğer ufak tabağa da sadece kuru soğanı dildirir ve üzerine sumak ile tuz attırırdım. O ustada yediğim kebapların lezzetini hiç bir yerde bulamamaktayım ve bana abi etin tadını çıkarmasını iyi öğrenmişsin derdi. (Usta maalesef dükkanını idame ettirebilecek kazanca ulaşamadı ve duyduğum kadarı ile bir sahil kasabasına gitti.).
Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 31-01-2009 saat 14:41
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön