View Single Post
Eski 14-08-2006, 18:47   #1
cemada
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Herkese bir tohum

Gelecek Mart ayında ekmek üzere zaman içinde toplantılarda, ikili görüşmelerde veya posta yoluyla herkese süs biberi, kiraz domatesi, brüksel lahanası vs tohumları vereceğim.
Tohumları edinenler, bu siteden yapacağımız naklen yayın ile hep beraber ve aynı yöntemlerle tohum ekecek, fideleri hazırlayacak ve saksıya alacaklar.
Sebze yetiştiriciliğinde toplumsal birliktelik (diğer adı sosyal dayanışma mı oluyor?) sağlayacağız. Ne işimize yarayacak bilmiyorum ama belki ilerde sebzeleri koruma ve önce onları besleyip sonra bizi besleme derneği de kurarız.
Öyle demeyin, bir gün sebze bulamayacağımız bir zaman gelebilir, seyahat ederken geminiz batabilir, bir adada Robinson olmak yazılmıştır kaderinizde nereden biliyorsunuz, savaş çıkabilir veya kuraklık olabilir, saymakla bitmez.

Derneğe üye bütün üyeler çantalarında, ceplerinde, başucu kitaplarının arasında mutlaka bir kaç sebze tohumu bulundurma alışkanlığı kazanmalılardır.

Bu söylediklerim yaşamın belki başımıza gelecek sürprizleri ama bizim asıl yapacağımız, kolayca fide almadan ve dikmeden, bir tohumdan başlayarak sloganıyla sebze yetiştirmenin dayanılmaz mutluluğunu yaşamak olacak.

Sabırla bekleyin lütfen!

cemada Çevrimdışı   Başa Dön