Konu: Mangal keyfi
View Single Post
Eski 26-01-2009, 20:42   #2
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Vazgeçemediğim bir keyiftir mangal.
Ama marketten al , at mangala ye değil kastım, böylesi bana çok yavan gelir.

Et veya tavuğu lezzetlenmesi için mutlaka bir gece önceden marine ederim, böylesi daha lezzetli.


Rende kurusoğan, karabiber, kimyon, pul biber, biberiye bazen de adaçayı, zeytinyağı, limon suyu veya sirke veya yoğurt suyu, tuz, bir kaşık da karışık salçayı (özellikle tavuk kanatla) harmanlayın bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün sosu silkeleyip mangalda pişirin, artık sade tavuktan zevk almayacaksınız. Eminim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön