Patatesli yumurta :
Patatesleri başparmak tırnağı ebadında ve fazla kalın olmayacak şekilde gelişi güzel olmak üzere doğrayın, tuzlayın ve az miktarda zeytinyağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın. Ateşi iyice kısın ve yumurtaları kırın ( köy yumurtası olmazsa olmaz), karıştırın ve sıcak ekmek ile yeyin. Yanına taze soğanı ve limonu bol marul salatası eklerseniz şahane olacaktır.
Kesikli ( çökelekli yumurta) :
Tereyağı kapta eritin sonra çökelekleri koyun kaba, tuzunu ve bolca toz kırmızı biber ekin. Karıştırarak hafif ateşte pişirin. Rengi sarıya dönecektir sonra yumurtaları ( mutlaka köy gene) kırın ve iyice karıştırarak istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Yanına en iyi giden şey taze soğan ve taze ekmektir. Marul salatası da fena olmaz tabii.
Afiyetler olsun.
|