View Single Post
Eski 22-01-2009, 15:55   #15
Sevtap
Ağaç Dostu
 
Sevtap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 184
Sayın Epsody
Yazınızı okudum. Ne güzel adımlar atmışsınız. Yaşamınız da sizi mutlu edecek güzellikleri cesurca ve inanarak yaşamışsınız. Ben konunun otoritesi değilim ama sizi tebrik ediyorum.
Her zaman keşke; köylümüzü kalkındıracak projeler olsa ve ülkemiz tüm Anadolu ve Trakya da homojen olarak dağılıp yaşasa. İllerin trafikten tutunda her türlü kargaşası çözülse ve insanımız daha mutlu olsa diye kendimce düşünür ve hep Köy enstitüleri niye kapandı diye üzülürdüm.
İlk defa ülkemden turistik nedenlerle ayrılıp Fransa güney kıyılarına gittim. Şehir merkezleri bomboştu. Hızlı trenle Paris e geçerken o güzelim kırsal hiç ara vermeden uzanıyordu. Tertemiz ve sanki hepsi yeni yıkanmış gibi pırıl pırıl köy hayvanları yemyeşil çimlerin üzerine serilmişlerdi görüntüler süratle geçiyor ve ben sonunu merak ediyordum ki hiç bitmedi yaklaşık 700 kilometrelik yol boyunca her yer kullanılıyor ekiliyor ve yaşanıyordu. Bizim bu yaşam için atılmış adımlarımız çöpe atılmış aynı dönem de hiçbir şeyleri olmayan yabancılar neler yapmıştı biz niye yerimiz de saymıştık?
Şimdi duyarlı herkesin bir şeyler yapmasını bekliyorum.
Örneğin; Bir köy bulalım, Muhtarlığa ya da öğretmen e bir tanıtım yapıp köy halkını da toplayıp, anlatalım. İşin uzmanı gönüllüler o bölge için öneriler de bulunsun. Sorunları onlardan alıp nette tartışalım. Bahar da gidelim. Evlerinin, yollarının, bahçelerinin güzel ve temiz görünmesi için insanları eğitelim. Sponsor bulup boya, çit, fide, sıva vs yardımlarında bulunalım. Köyden bir iki genci ziraat konuların da aracılık yapabilecek kadar eğitebilecek kurumlara yerleştirelim. Bir iki aylığına ya da daha kısa mümkün olduğunca yani. Sonuç ta her konuda çekici bir merkez olsun en olmadı hafta sonu şehirden kalkıp gidenlere köy havası tattıran ve hem bu yolla hem tarım la para kazanabilen bir örnek olsun.
Çok hayalî gözükebilir ama bence değil belki ben biraz çılgınım bilmiyorum ama çok önemsiyorum. herkese sevgilerimle

Sevtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön