View Single Post
Eski 13-08-2006, 00:34   #1
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,932
Evde dondurma yapımı

KAYMAKLI DONDURMA

Malzemeler:
1 Su bardağı tozşeker
1 Çay kaşığı sahlep
Yarım litre süt

Yapılışı:
1-Tencereye önce şekeri alın. Üzerine sahlep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.

2-Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğutun. Sonra alüminyum bir kaba alın. Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.

3- 2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın. Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin. Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.

4-1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.

 
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön