Evde dondurma yapımı
KAYMAKLI DONDURMA
Malzemeler:
1 Su bardağı tozşeker
1 Çay kaşığı sahlep
Yarım litre süt
Yapılışı:
1-Tencereye önce şekeri alın. Üzerine sahlep serperek karıştırın.
Sonra yarın litre sütü ekleyin ve şeker eriyene dek iyice karıştırın.
2-Sürekli karıştırarak sütü kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. Sütü bir kaptan diğer bir kaba aktararak soğutun. Sonra alüminyum bir kaba alın. Orta ısılı buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin.
3- 2 Saat sonunda buzluktan çıkarın ve tahta bir spatula ile 20 dakika karıştırın. Tekrar buzlukta 2 saat bekletin.2 Saat sonunda buzluğun ısı derecesini yüseltin. Dondurmayı buzlukta yine 1 saat bekletin.
4-1 Saat sonra kuplara doldurarak servis yapın.
|