View Single Post
Eski 22-01-2009, 06:15   #14
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sayın,Sevtap Selamlar, açılan konunun üzerinde ne kadar konuşulursa köy ensitüleri bilgimizin eksikliği duldurulamaz sizin daha önceki konuşmanıza daki anahtar kelimenin "köy ensitülerinin nette açılsın" sözü benim kişiliğimdeki anlamı çok büyük heyacanımdan geçenki yazımda açıklıyamadım size burada açıklıyacağım umarım yazımın uzunluğun dan sıkılmazsanız, bu açıklamam daki olaylar tamamen gerçektir.

Ailemizin dar gelirli oluşun dan eğitimim o zamana göre ilk okul 5 te bitmiş aileye mali destek olmak üzere iş hayatına atılmıştım önceleri sokaklarda bir şeyler satıyordum daha sonraları bir ayakkabı imalatı yapan bir atölyeye girdim. İş hayatına 15 yaşımda adapte olmuştum sıkıntı duymadan aileme katkıda bulunma beni mutlu ediyordu bir yandan öğrenme merakıma cevap ararken okuyordum, okuma merakımı hikaye,roman derken tarih kitaplarıya sürdürdüm okumak beni düşüceye sevketti, içimdeki merakın bir uzantısı olarak haraçlıklarım la el aletleri almaya başladım amatörcede olsa evdeki bozulan fitilli gaz ocağı, ütü ve bazı elektirk arızalar gideriyor dum yaptıkçada kendime güvenim artıyor du. karar vermiştim meslek sahibi olacaktım babamın tanıdıklarıdan bana meslek öğretecek bir iş bulmalarını, bu işin elektrikçilik veya radyoculuk olmasında ısrar ettim.

1966 Sesi 13 eylül de radycu olmak üzere başlamıştım kısa zamanda elektronikçi olmuştum bir yandan okuma öğrenme merakım elektronik meslek kitaplarının yanında felsefi konularlada ilgilenip doğu ve batı felseleri üzerine bana göre ağır gelecek kitapları okuyordum. Doğu felsefeleriden imam gazali, mevlana, yunus emre,çinin liderinin mao'nun,lenin'in,karl marksın,decaratın,hegelin çesit çesit kitaplar okuyarak kendi içimdeki cevheri çıkarmaya çalışıyordum.

Askerliğimi radarcı olarak izmirde yaptıktan iş hayatın da özeldi,memurluktu derken 1981 nisanın da kardeşimle beraber tv tamirciliği yapmak üzere dükkan açtık. Dükkan hayatın da çeşitli meslek guruplarıyla tanıştık içlerinden bizi etkileyecek insanların arasında emekli köy ensitüsü öğretmenlerin oluşu bizim içimizdeki bilgiye denk düşecek oluşumlara sebebliye hayatımızın eğitim tarzı belirmişti.

Eğitim hayatımız mali imkansızlıklardan kesilmişti ama bizim için belkide en hayılısı bu idi mali durumumuz iyi olupta eğitim alsaydık, öyle zanediyorumki sizinde tarif ettiğiniz çarpık eğitim çarkında parçalanacaktık. Halbuki şimdi önümüzde ulu önder ATATÜRK'ün bize laik gördüğü çağdaş eğitim anlayışını yakalamıştık.

Bize bir zorluk kalıyordu bilgilerimizi kırsalda bağlantı kurup pratiğe dökmek azmimiz sayesinde bunada çareyi mesleğimizde bulduk zaman buldukça cıvar köylere tamir servisleri düzenleme bizi kırsalla bütünleştimişti hem iş buluyorduk hem de kırsal hayatın nimetlerin den faydalanıyorduk bu ilişkiler baştan ekonomik yaşamıza destek sağladığından bütün yaşamımızı kapsıyacak kararlar almamızı sağladı artık meslek yaşamımızın dışında da orada olmak istiyorduk. Bu nasıl olacaktı kırsaldan evlilk yaparsak bir adım atacaktık fakat zor bi işti nasıl yapardik bilmiyorum çünkü kırsalla şehirli insanın yaşam biçim ve anlayılarında uçurumlar vardı onlar feodalitenin anlayışıla kafa yapıları biçimlenirken biz çağın anlayına uygun kafa yapısına sahip olmanın çelişkisiyle bulunuyorduk buna çare bulmak bize düştü bu alandaki deneyimlerimiz çok sefer boşa çıktı olmuyordu ama yılmadık hedefe yürümekte kararlıydık bu olguyu kırmalıydık ve kırmayı da başardık.

Kısaldan evlenmiştim hemde istediğim gibi doğası çok güzel olan kuşlara cennet sayılan bir bölge den MANYAS'ın kırsalından kendime hayat arkadaşımı eşimi bulmuştum öngördüğüm hedefime yürüyordum. Kırsal bilgim çok eksikti bunları tamamlam gerekiyordu, bunun için daha önce edindiğim gelibolu daki bahçeli evimin toprağı üzerinde çalışmalara başladım internet ve diğer kaynaklardan edindiğim bilgileri pratiğe geçiriyordum.

Hedefime ulşmış kırsal yaşam hayatımı biçimlendirmişti bilgi birikimime inanarak kırsalın insanlarılya bilgi lerimi baylaşıyodum. Tek bir eksiğim vardı özlemini duyduğum köy ensitüleri eğitim anlayışını hayata geçirmekti çünkü ben bu sentezden mutlu olmuştum nasıl olacaktı derken forumlardaki köy ensitüleri eğitimiyle ilgili konuları arıyordum karşıma Selahattin yılmaz hocanın yazılarına yorum ekleyen sizin yazınız Benim çin önemli olan kelimeden sonra internette köy ensitülerini hayata geçirecek kadroların içinde bildlklerimi yazacaktım. Bu yazı her nekadar benim hayat hikayemden alıntı ise de köy ensitüleri eğitim anlayışına ışık tutar mahayette olduğun da açıklamakta fayda gördüğüm için yazdım açıklamalarımda bir yazarın akıcılğı olmamasına rağmen ağaçlar nette üyeler arasında paylaşmak istedim Saygılar

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön