View Single Post
Eski 22-01-2009, 02:17   #12
Sevtap
Ağaç Dostu
 
Sevtap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 184
Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum
Bu güzel sözlerinizden güç alarak bir iki şey daha ilave etmek istiyorum. Öncelikle tabii ki aklı yerinde her dünya vatandaşı gibi ben de sınırların olmadığı, insan sevgisi öncelikli, paylaşımcı sevgi, anlayış dolu bir yaşam isterim. Ama dünyaya şöyle bir bakınca bunun ne kadar zor olduğunu görüyorum imkânsız değil tabi ki ama çok zor.
Dünya ülkeleri arasında bir güç gösterisi, hiç bitmeyen ama yüzey değiştiren her şey sakin görünürken bile süren bir psikolojik savaş var. Ülkemiz bu savaş ta çok zarar görmüş ve görmekte. Bireysel olarak kimlik sorunumuz var. Ne yazık ki yıllarca milletime bir aşağılık kompleksi aşılanmış, aşılanmaya çalışılıyor. Tüm bunlar çerçevesinde, kalkınma sorunu yaşayan bir türlü hak ettiği yere gelemeyen bir milletiz. Hatta gelsek bile bunu algılayamayacak haldeyiz.
Şimdi yine herkes ''eğitim sorunumuz var''diyecektir. Var tabi ama düşünülen şekil de değil.
Bizim sorunumuzu, bolca açılan özel okul, dershaneler, üniversiteler çözemeyecektir ne yazık ki. Şimdiler de hemen herkes çocuğuna okul dershane parası kazanmaya çalışırken perişan olmuş durum da ve bu da sadece çıtayı biraz daha yukarı taşımaktadır.
Bence öncelikle bilmelidir ki milletim
1-mükemmel bir ülkede yaşamaktayız
2-pek çok yabancı ülke gördüm ve hayal kırıklığına uğradım. Mükemmel bir milletiz.
3-taşıdığımız farklı kültürel birikimlerle folklorik bir zenginliğe sahibiz.
4-güneşten nasibini kıvamında alan nadir ülkelerdeniz.
5-denizleri ve ekime uygun toprağı iklim ve bitki örtüsüyle ayrıcalıklıyız.
6-Biz her şeyin üstesinden gelebilecek güçteyiz. vs vs vs
Şimdi öncelikle dünyayı bekleyen sorun eğitim eksikliğin den çok beslenme kaygısıdır. Bunu görebilen ülkeler yatırımlarını buna uygun yapmalıdır. Ben gıda üretimin de Türkiye nin çok önemli bir pazara sahip olabileceğini düşünüyorum.
En büyük hayalim ve yurt dışında görüp te kıskandığım, Tertemiz, mis kokulu, teknolojik her türlü desteği almış, çiçekler kelebekler içindeki kırsal kesim. Hani mecburi hizmet kurası acaba hangi güzel kırsal da diye merak ve heyecan la gidilip çalışılacak. Hatta o zaman mecburisi bile komik olacak herkesin mutlu mesut yaşadığı bir ülke. İşte bence köy enstitüleri beklide o zamandan bile daha acil lazım ülkeme.
Bir bilgisayar muhtarlığa bir iki de gönüllü köylü belki köy öğretmeni belki hemşire neden olmasın ki? Katılan köylere hem tarımsal hem yaşamsal destek veririz fide tohum bile göndeririz., tohum gönderir bahar dada misafir gideriz. Bir iki örnek derken belki daha güçlü yardımlar gelir.
Yine çok uzun olmuş özür dilerim

Sevtap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön